Menu


Przystawki :: Starters

Krewetki Black Tiger w delikatnej emulsji maślanej   - 42 zł -

Black Tiger prawns fried on butter

 

Carpaccio z polędwicy wołowej z Grana Padano i rukolą   - 28 zł - 

Sirloin carpaccio with Grana Padano and rocket

 

Tatar z najlepszej polskiej wołowiny z cebulką i piklami   - 32 zł - 

Beef steak "Tartare" with pickles

 

Wątróbka drobiowa z wiśnią karmelizowaną w miodzie i balsamico   - 18 zł - 

Puultry with cherries carmelised with honey and balsamico

 

Rydze w śmietanie z czosnkiem i szalotką   - 29 zł - 

Mushrooms in cream sauce with garlic and shallots



Zupy :: Soups

Zielona Weranda   - 12 zł - 

The soup of the day

 

Żurek wieluński   - 11 zł -

Sour soup with hard boiled egg and sausage

 

Flaki polskie   - 14 zł -

"Old Polish" style tripe

 

Bulion z kołdunami   - 15 zł -

Broth with handmade dumplings

 

Niedzielny rosół z wiejskiej kury z domowym makaronem podany z wazy   - 10 zł -

Clear chicken soup with hommade noodles served from vase



Steki dojrzewające :: Staeak

 Tournedo steak - Stek z polędwicy wołowej   - 78 zł -

 

T-Bone Steak - Stek z rostbefu z kością z polędwicą   - 89 zł -

 

Rib Eye Steak - Stek z antrykotu bez kości   - 59 zł -

 

Angus Black Steak USA - Stek z angusa z łopatki duszony w sosie z borowików   - 59 zł -

 

 Stekiserwujemy z frytkami steak house lub pieczonymi ziemniakami oraz sałatami i sosem z zielonego pieprzu i przypalanej śliwki



Dania główne :: Main Dishes

Rolada z kurczaka nadziewana młodym szpinakiem, pieczoną papryką i serem feta z sosem romesco oraz ziemniakami Boulangere   - 35 zł -

Chicken roulade with spinach, feta cheese and roasted peppers with romesco sauce with Boulangere potatoes

 

Giczka jagnięca z sosem rozmarynowym na kremowym szpinaku z ziemniacznym puree   - 69 zł -

Knuckle lamb with rosemary sauce with spinach and mashed potatoes

 

Polędwiczka wieprzowa z rydzami, kluskami i fasolką szparagową   - 38 zł -

Porkloin with milk caps,potatoes dumplings and green beans

 

Kotleciki cielęce podane z borowikami i młodą marchewką   - 59 zł -

 

Veal cutlets with mushrooms and baby carrot

 

Golonka duszona "po bawarsku" z młodymi ziemniakami i kapustą zasmażaną   - 6,5 zł/100g -   

Pork knuckle with new potatoes and stewed cabbage

 

Kotlet schabowy smażony na smalcu z puree ziemniacznym, kapustą zasmazaną lub bufetem surówek   - 22 zł -

Pork chop fried in lard with mashed potato, cabbage or salad buffet

 

Pół kaczki z prazonymi w majeranku jabłkami, kluskami i młodymi buraczkami   - 55 zł -   

Half  a duck Polish style with noodles and new red beets

 

Medaliony z indyka w sosie kurkowym z kluskami i bufeten surówkowym   - 35 zł -

Medallions of turkey in mushrooms sauce with noodles and salad buffet

 

Stek z karkówki marynowany w czosnku niedźwiedzim i ziołach z ziemniakami z beszamelem   - 28 zł -

Pork steak marinated in garlic and herbs with potatoes with bechamel sauce

 

Mleczna cielęcina duszona w borowikach z kopytkami i buraczkami - 65 zł

Milk veal stewed porcini mushrooms with potato dumplings and beetroot

 

 



Sałatki :: Salads

Płatki polędwicy wolowej z rukolą, granatem i kremowym camembertem - 29 zł -

Flakes beef with rocket salad, pomegranate and creamy camemmbert

 

Kurczak w chrupiącej panierce na sałatkach w lekkim dressingu jogurtowo-czosnkowym   - 29 zł -

Crunchy chicken with light dressing sauce and mix of lettuce leaves

 

Stek z polędwicy tuńczyka podany na sałatach włoskich   - 29 zł -

Sirloin tuna steak served on Italian letuce

 

Sałatka wegetariańska z sosem jogurtowo-czosnkowym   - 19 zł -

Spring vegetarian salad with yougurt and garlic sauce



Ryby :: Fish

 Miętus z warzywnym spaghetti duszonym w wermucie i kaszą kus kus   - 49 zł -

Burbot served with vegetable "spaghetti" in vermouth and cous cous

 

Filet z łososia na kremowym kaszotto z warzywami   - 49 zł -

Salmon steak with vegetablkes and cream "kaszotto"

 

Pstrąg z patelni z ziemniakami i bufetem surówek  - 45 zł -

Trout from fryingpan with potatoes and salad buffet

 



Makarony :: Pasta

 Pappardelle z kurczakiem, serem gorgonzola, pomidorkami con-case i świeżym szpinakiem   - 22 zł -

Pappardelle with chicken, new spinache, gorgonzola cheese and con-case tomatoes

 

Orecchiette z polędwiczką wieprzową i borowikami w kremowym sosie śmietanowym   - 25 zł -

Orecchiette with pork loin, mushrooms, creamy sauce

 

Pyszne pierogi naszej produkcji:

z mięsem okraszone boczkiem,

ruskie z kwaśną śmietaną i cebulką, z kapustą i grzybami - 17 zł - 

Home made delicious dumplings:

with meat toped with bacon,

cottage cheese with sour cream and onion,

with cabbage and mushrooms

 

 



Desery :: Desserts

Szarlotka z polskich jabłek podana na ciepło z lodami waniliowymi   - 17 zł -

Warm apple pie with vanilla ice-cream

 

Naleśniki z serkiem mascarpone i owocami   - 15 zł - 

Pancake with mascarpone and fruits

 

Sernik na ciepło z lodami waniliowymi    - 17 zł - 

Warm cheese cake with vanilla ice-cream

 

Tort czekoladowy z wiśniami   - 12 zł - 

Chocolate cake with cherries

 

Talerz naturalnych lodów lub sorbetów naszego wyrobu   - 15 zł - 

Our Ice-Cream

 

Torty i ciasta z naszej cukierni   - 12 zł - 

Gateau and cake from our confectionery



Dla Dzieci :: Kids

 Chrupiące nuggetsy drobiowe z frytkami julienne i bufetem sałatkowym   - 17 zł - 

Crunchy nuggets with julienne chips and salad

 

Słodki Naleśnik Czerwony Kapturek   - 12 zł - 

"Czerwony Kapturek" pancakes 

 

Deser Kubusia Puchatka   - 12 zł -

Winnie The Pooh Dessert